דף הבית | אודות | תקנון | צור קשר

מקינטה - מכונת קפה קטנה,קטנה אבל גדולה

מקינטה  – קטנה קטנה אבל גדולה

אם אי פעם חשקה נפשכם בספל קפה בדיוק כמו שמגישים בבתי הקפה, סביר להניח ששמתם לב לכל הפרסומות השונות למכונות הקפה המקצועיות לשימוש ביתי או משרדי.
המגוון הוא עצום, והמחיר? לא בשמיים! כיום טווח המחירים מאפשר לכל אחד ובכל תקציב להנות מספל קפה טוב – תחת קורת הגג הפרטית שלהם.
מעוניינים בספל קפה טוב מבלי לצאת מהבית ובלי לשבור את הכיס? חפשו את
מקינטה של בייאלטי .

 

אלפונסו בייאלטי – הסיפור של מקינטה התחיל כאן
 

מקינטה הומצאה לראשונה בשנת 1933 על ידי המהנדס האיטלקי אלפונסו בייאלטי ולא עבר זמן רב עד שהפכה למוצר הדגל של אחת החברות המובילות למכונות קפה

בכל העולם. ההשפעה של מעצבים עכשוויים באותה תקופה והקו הנקי והסימטרי של מקינטה נשמרים באדיקות בעיצוב המוצר עד היום.

בשנים הראשונות, השיווק של מקינטה נעשה בקנה מידה יחסית נמוך. המצב החמיר ואף עצר את תהליך הייצור בתקופת מלחמת העולם השנייה כאשר מחיר האלומיניום הרקיע שחקים. מספר שנים לאחר שהמלחמה הסתיימה, תפס רנאטו בייאלטי, הבן של אלפונסו, את השליטה בחברה שהביא לתהליך של ייעול ומיקד את החברה כולה בייצור מוצר אחד בלבד – מקינטה .
 

כיצד מקינטה הצליחה כל כך? מילת המפתח היא שיווק נכון
 

אחרי שרנאטו מיקד את המפעל בייצור המקינטה, הוא הפעיל את כל המשאבים שעמדו לרשותו בשיווק ופרסום המוצר באופן יוצא דופן לאותה תקופה. פעולות השיווק והפרסום הללו כללו פרסום בטלויזיה, שלטי חוצות שכיסו את כל מילאנו ואף פסל ענק של מקניטה .

המסר שאנשי השיווק רצו להעביר לקהל היעד שלהם היה שמכונת קפה מקינטה מביאה את קפה האספרסו המוכר והאהוב מבתי הקפה המפוזרים במדינה אליהם הביתה. זה כבר לא נחלתם הבלעדית של בני המעמד הבינוני ומעלה, שיכלו להרשות לעצמם את רכישת מכונות הקפה המקצועיות. מקינטה , בהיותה קומפקטית, ידידותית למשתמש וקלה לכיס, מאפשרת לכולם להרשות לעצמם להנות מספל קפה טוב.
 

מקינטה – קפה חזק ועשיר בארומה ב10 דקות

הכנת הקפה מאוד פשוטה.

ישנם שלושה חלקים המרכיבים את המקינטה : מאגר המים, מסנן וקנקן הקפה.
לתוך מאגר המים מוזגים מים קרים עד לקו השסתום לשחרור לחץ ומעליו מציבים את המסנן. את המסנן ממלאים בקפה מגורען ולאחר מכן מבריגים היטב את קנקן הקפה ומציבים את המקינטה על הכיריים על אש גבוהה.

התהליך שקורה עכשיו במקינטה הוא תהליך של חלחול. החום בתחתית המקינטה מאדה את המים אשר נמצאים במאגר, האדים עולים למעלה ומחלחלים דרך אבקת הקפה והמסנן עד שהם מגיעים למחוז חפצם, אל הקנקן.
 

תדעו שהקפה מוכן כאשר המקינטה מתחילה לשרוק שונה. תהנו!